Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Ένα μυθιστόρημα για την αληθινή αγάπη

Τι δύναμη κρύβει η αληθινή αγάπη και πόσο ικανοί είμαστε να τη βιώσουμε; Ένας φιλοξενούμενος αναζητά απαντήσεις στο βιβλίο της Ελένης Μπεντίλλα με τίτλο «Ο φιλοξενούμενος» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Υπόθεση: Ο γάμος σ’ ένα αρχοντικό σπίτι με ωραίο κήπο του έδωσε την ευκαιρία. Ήρθε καλεσμένος στο σπίτι του Σπύρου μόνος, γιατί ο άλλος φίλος δεν μπόρεσε. Του άνοιξε την πόρτα, τυπικά ευγενική. Τον κοίταξε με τα μάτια χαμηλά. Του ζήτησε τσιγάρο.  Και όλα γκρεμίστηκαν από ένα καλωσόρισμα, μια ντροπή και μια φλόγα.
«Αλήθεια, δεν έβρισα ποτέ γυναίκα, δε χτύπησα, δεν καταπίεσα… Μόνο τις φιλούσα και τις χάιδευα με την καρδιά μου περισσότερο παρά με τα χέρια… Κι έτσι μεγάλωσα. Νόμιζα για χρόνια ολόκληρα πως ήξερα καλύτερα από τον καθένα τι πάει να πει αγάπη! Έφτασα τριάντα χρονών να περνάω κάθε χειμώνα μου όπως και τα καλοκαίρια, από αγκαλιά σε αγκαλιά. Χωρίς να νοιάζομαι για το μέλλον, για τις ευθύνες μου πάνω σ’ αυτή τη γη, για το τι θα παραδώσω στον τόπο που με γέννησε… Μόνο το χαμόγελο του κατακτητή θα θυμόντουσαν από μένα, καταλαβαίνεις. Ένα κακομαθημένο αγόρι, με λίγα λόγια. Τώρα όμως βρήκα την αγάπη την αληθινή, που δεν ξέρω πώς να την περιγράψω και ούτε ξέρω αν μου αξίζει…»

Η συγγραφέας: Η Ελένη Μπεντίλλα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο ΑΠΘ και εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα. Ασχολήθηκε με την καλλιτεχνική φωτογραφία και βραβεύτηκε σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, ενώ παρουσίασε έργα της σε εκθέσεις στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.
Στο χώρο των εκδόσεων και της λογοτεχνίας έχει εμφανιστεί από το 1995 με τα βιβλία Συνάντησα Πρόσωπα της Πόλης μας, Το Βάζο με τις Εικόνες, Τα Κορίτσια Μεγάλωσαν Πια!, Ένας Χρόνος με τη Μόνα Λίζα, Θα Σε Περιμένω, Οι Παραβάτες.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη
Πηγή: www.clickatlife.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου